9 Ekim 2025 36
Üniversitede Network Nasıl Yapılır?
Üniversitede Network Nasıl Yapılır? Üniversite dönemi yalnızca akademik bilgi kazanmakla sınırlı değildir. Bu dönem aynı…
Üniversitede Network Nasıl Yapılır? Üniversite dönemi yalnızca akademik bilgi kazanmakla sınırlı değildir. Bu dönem aynı…
Son yıllarda Türkiye’de üniversite tercihleri geçmişten çok farklı bir yöne evriliyor. Artık öğrenciler sadece popüler…
Azami Öğrenim Süresi Üniversite hayatında öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de azami öğrenim…
Üniversitede Kayıt Dondurma Üniversite öğrencileri çeşitli nedenlerle eğitimlerine geçici bir süre ara vermek isteyebilir. Bu…
Üniversiteli Soruyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!
Son Yorumlar
Evet alabilirsiniz. Genel olarak şartlar şu şekildedir:İlgili lisans programının ilk dört yarıyılındaki tüm derslerden başarılı olmakEn az 120 AKTS kredilik dersi başarıyla tamamlamakGenel Not Ortalaması (GNO) en az 2.00 olmakZorunlu dersleri başarıyla geçmiş olmak
https://universitelisoruyor.com/wp-content/uploads/2025/09/2025-2026-Egitim-Ogretim-Guz-Yariyili-Ders-Kaydi.png
Sistem iyileştirmeleri sayesinde her dönem yaşanan sorunlar gittikçe azalıyor. Ama herkes birden sisteme girmeye kalktığında genelde sistem ilk etapta zor…
Mazeretli ders kaydı olması için normal ders kaydı süresi içinde hiç ders kaydı yapılmaması lazım. Sizin yapmanız gereken şey, normal…
yatay geçiş belgelerini verirken zaten ders içerikleri ve müfredatı verdiniz bölümün uygun görmesi halince sınıf fark etmeksiniz muafiyet sağlanacaktır
Marmara Üniversitesi ders içeriklerine buradan ulaşabilirsiniz.https://meobs.marmara.edu.tr/
12.08.2025 - 14.08.2025 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Çift Anadal ve Yandal Programlarına Başvurular
her ders sadece kendi döneminde açılır, bahar dersleri güz döneminde açılmayacağı için baharı beklemelisiniz
ÖSYS sonuç belgesiTranskript (not döküm belgesi)Müfredat ve ders içeriklerini gösterir belgeler
ÖSYM giriş genelkontenjanı 50 ve 50’den az olan diploma programlarında iki, 51 ve 100 arası olan programlarda üç, 101ve üzerinde…